Chișinăuienii ar putea plăti tarife mai mari pentru evacuarea deșeurilor menajere

Locuitorii Capitelei ar putea plăti tarife mai mari pentru evacuarea deșeurilor menajere. Subiectul a fost discutat astăzi, la şedinţa Consiliului Municipal Chișinău. Potrivit viceprimarului Nistor Grozavu, dacă noile tarife nu vor fi aprobate, regia “Autosalubritate” riscă să intre în insolvabilitate.

În prezent, lunar, o persoană care locuiește la bloc, achită un tarif pentru evacuarea deșeurilor menajere în valoare de 5 lei și 60 de bani. Mai mult, scot din buzunare cei care locuiesc în case la sol – 11 lei și 20 de bani.

“Tarifele ajung calculul la 16 pe persoană pentru cei care locuiesc la bloc. Adică asta sunt aproximativ pentru 80 de procente din cetățeni.Iar pentru cei care locuiesc la case individuale pentru o persoană este aproximativ dintre 30-32 de lei.”, a declarat viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu.

“Împreună cu ministerul Finanțelor și Inspecția financiară s-au făcut calcule la limită, s-a tras totul ca să fie majorate tarifele și să propun tarifele la moment actual. Pentru persoanele fizice la bloc 16 lei, iar pentru persoane fizice la casă de locuit individuală 32 lei”, a spus viceprimarul orașului Chișinău, Nistor Grozavu.

“Înțeleg că această majorare de tarif dacă nu se întâmplă, păi ce se întâmplă”, a adăgat consilierul municipal, Ion Ceban.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.