Andrian Candu anunță reluarea dezbaterilor parlamentare privind sistemul electoral

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a postat un video pe pagina sa de Facebook prin care anunță reluarea dezbaterilor pentru schimbarea sistemului electoral.

Oficialul spune că în cadrul acestora vor fi discutate recomandările formulate de Comisia de la Veneția pe marginea proiectului de lege.

“Obiectivul nostru este ca după adoptarea legii să avem în anul 2018 un scrutin parlamentar conform normelor democratice și care să ne aducă o nouă clasă politică pe măsura așteptărilor oamenilor. Vreau să invit și pe această cale experți, politicieni, juriști, societatea civilă, reprezentanți ai opoziției parlamentare și extraparlamentare să participe la discuții. Până la urmă avem același scop, ca în următorul Parlament să acceadă profesioniști, persoane cu o ținută morală impecabilă, integri și care să lucreze pentru binele țării”, a spus Candu.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.