Comisia Europeană: Măsurile de protecție împotriva atacurilor cibernetice sunt insuficiente

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Atacul cibernetic masiv care a afectat marți companii din întreaga lume a arătat că este nevoie de intensificarea luptei împotriva amenințărilor de acest tip, a declarat joi comisarul european pentru securitate, Julian King, informează AFP.

„Dependența noastră față de internet, de aparate și tehnologii conectate depășește pentru moment capacitatea noastră de a ne proteja și trebuie să ne protejăm’, a insistat el, într-o conferință de presă la Bruxelles.

Comisia Europeană „va aloca 1,8 milioane de euro în plus pentru 14 state membre ale UE” pentru ca „unitățile de reacție informatică să fie consolidate” și va întări unitatea dedicată delictelor cibernetice din cadrul Europol, a anunțat King.

Atacurile cibernetice „devin mai strategice, pentru că ne pun în pericol infrastructurile critice și procesele noastre democratice. Ele devin mai endemice, deoarece se răspândesc prin rețelele informatice, ajungând până la operațiunile esențiale pentru lumea de afaceri și pentru sectorul public”, a constatat el.

Comisarul King a amintit că executivul european își va revizui în septembrie „strategia asupra securității cibernetice” și că va anunța cu această ocazie „un nou set de măsuri”.

Trebuie făcute eforturi pentru a „ridica obstacole mai structurale în fața atacurilor cibernetice”, pentru „a crește riscul pentru autorii acestor atacuri de a fi prinși” și „pentru a ne perfecționa cooperarea internațională”, a adăugat oficialitatea europeană. „Trebuie văzut dacă nu cumva trebuie să ne modificăm comportamentele, la nivel de persoane fizice, companii și instituții publice”, pentru o mai bună prevenire a unor astfel de atacuri, a mai spus King.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...