Prețul pentru evacuarea deșeurilor menajere ar putea crește cu 4 lei

Gunoi1

Prețul pe care-l achită locuitorii capitalei pentru evacuarea deșeurilor ar putea crește cu circa patru lei, potrivit declarațiilor viceprimarului Nistor Grozavu, făcute azi în cadrul ședinței Consiliului Municipal.

„Împreună cu ministerul Finanțelor și Inspecția financiară s-au făcut calcule la limită, s-a tras totul ca să fie majorate tarifele și să propun tarifele la moment actual. Pentru persoanele fizice la bloc 16 lei, iar pentru persoane fizice la casă de locuit individuală 32 lei”, a spus viceprimarul orașului Chișinău, Nistor Grozavu, citat de realitatea.md.

Mai mult, Grozavu susține că în urma unui studiu realizat în comun BERD, s-a propus triplarea acestui preț, astfel încât prețul pentru locatarii de la bloc să ajungă la circa 16 lei: „…Dar această majorare ar putea fi făcută la faza de realizare a proiectului”, a menționat viceprimarul.

Funcționarul a ținut să specifice care sunt prețurile pentru acest serviciu în alte orașe din Republica Moldova, cum este, spre exemplu, orașul Bălți, unde locatarii de la bloc achită 16 lei, iar cei de la casele individuale, 26 de lei; dar și orașe din țările învecinate cum ar București – 36 de lei; Sibiu, Iași și Timișoara – cca 52 de lei; Bistrița – cca 16 lei.

Menționăm că în prezent locatarii de la bloc achită circa 5 lei pentru serviciul de evacuare a deșeurilor menajare, iar locatarii caselor individuale, circa 11 lei.

Amintim că autoritățile municipale din Chișinău duc tratative cu locuitorii din satul Țînțăreni, raionul Anenii Noi, pentru redeschiderea poligonului de colectare a deșeurilor menajere din această localitate. Potrivit lui Nistor Grozavu, poligonul de la Țînțăreni are capacitatea de a depozita încă aproximativ 24 de milioane de metri cubi de deșeuri menajere, ceea ce înseamnă că mai poate fi exploatat încă aproximativ 7-9 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente