Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Secretarul Consiliului Municipal Chișinău a…

Secretarul Consiliului Municipal Chișinău a fost demis. Cine sunt candidații pentru interimatul la această funcție?

27 consilieri sunt prezenți în sala CMC la ședința deliberativă, urmare a  ședinței biroului permanent.  La ora 12.15 a fost aprobată ordinea de zi. Ulterior, secretarul CMC Valeriu Didenco  a fost demis, urmând ca CMC să adopte o decizie privind numirea unui candidat interimar la funcție. 

Valeriu Didenco a venit cu propunerea de  demisie din proprie inițiativă. Despre acest lucru s-a anunțat la ședința CMC de azi. Didenco e obligat în termen de 30 de zile să depună declarația cu privire la avere și interese personale. Decizia de demisie a fost aprobată cu 28 de voturi. Continuarea ședinței nu poate avea loc decât dacă nu este prezent un secretar interimar. Astfel, au fost deschise dezbaterile pentru numirea unui secretar interimar.

PSRM a propus-o la această funcție pe Cutasevici Ludmila, Ion Ștefăniță pe  Tudor Tofan , iar Ghenadie Botnaru pe Vadim Brânzaniuc.

Update 13.36: S-a decis amânarea ședinței CMC până marți, 4 iulie.

Secretarul CMC Valeriu Didencu a fost reținut pe 25 mai curent într-un dosar de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.