În perioada vacanței hoții de locuințe sunt în acțiune: 3 tineri ar fi pătruns în cel puțin 10 case din Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În perioada estivală a anului când cetăţenii merg în vacanţă, oamenii legii au iniţiat măsuri concrete, menite să identifice şi să reţină hoţii de locuinţe. Astfel, ofiţerii de investigaţii în comun cu poliţiştii sectoarelor Râşcani, Centru şi Botanica au anihilat o grupare criminală specializată în furturi din locuinţele aflate la sol, prin metoda forţării geamurilor din termopan.

Membrii grupului criminal s-au dovedit a fi doi indivizi cu vârstele de 20 ani, anterior judecaţi, precum şi un minor de 16 ani, toţi originari dintr-o localitate a UTA Găgăuzia.

Fiind autorizate percheziţii la domiciliile lor, poliţiştii au depistat bunuri materiale a căror provenienţă n-au putut-o demonstra, cum ar fi bijuterii din aur, telefoane mobile, carduri bancare, ceasuri de mână, cosmetică şi parfumerie, automagnetole şi altele.

Conform informaţiilor acumulate până în prezent, aceştia ar fi pătruns în cel puţin 10 case din sectoarele Râşcani, Centru şi Botanica, prin metoda forţării geamurilor din termopan. Totodată, poliţiştii au depistat camere de supraveghere, care i-ar fi surprins pe indivizi după săvârşirea furturilor sau când planificau să pătrundă în locuinţe.

Actualmente cei doi sunt reţinuţi pe un termen de 72 ore, iar al treilea este cercetat penal în stare de libertate, întrucât este minor. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...