Recomandări #diez: Reguli simple care te vor ajuta să te bucuri de un picnic de vară

Ben Duchac
Foto: Ben Duchac

A venit vara, iar împreună cu ea a venit și timpul picnicurilor în aer liber. Soarele strălucitor, murmurul râurilor, adierea ușoară a firelor de iarbă la suflarea vântului parcă te îndeamnă să iei păturica și să ieși afară la o masă cu prietenii. Pentru ca vacanța să nu rămână în memorie cu amintiri urâte, propunem o listă de câteva reguli, care ar fi bine să le urmezi în cele mai fierbinți luni ale anului.

Reguli pentru un picnic reușit:

#1. Pornește un foc pe nisip sau piatră. Dacă nu găsești locul potrivit, îndepărtează pur și simplu stratul superior al solului.

#2. Când aprinzi un foc, nu vărsa lichidul inflamator pe o flacără deschisă – flaconul care îl conține ar putea exploda în mâinile tale.

#3. Pentru a opri furnicile, care nu contenesc să se urce pe masa, pune fiecare picior într-un recipient de o singură folosire. Dacă utilizezi un covor pentru picnic, pune niște menta uscată sau pielea unui castravete pe ea. Aromele pe care le produc vor speria insectele.

#4. Țânțarii pot fi speriați cu ajutorul rozmarinului sau al salviei. Împarte câteva frunze pe cărbunii fierbinți ai focului sau ale grătarului.

Ce urmează să faci dacă ai găsit o căpușă pe suprafața corpului:

#1. Nu încerca să îndepărtezi căpușa imediat. Abordează acest subiect cu grijă și foarte atent.

#2. Acoperă zona mușcăturii cu ulei vegetal.

#3. Fă o buclă dintr-o bucată de ață și întinde-o între capul și corpul căpușei, după care trage ușor firul în sus și scoateți căpușa.

#4. Pentru a verifica riscul de a fi contaminat cu encefalită, duceți căpușa la laborator.

wikiHow.com
wikiHow.com

Ce faci dacă ai fost înțepat de o albină:

Numai albinele își lasă acul în urmă înțepăturii. Dacă ai avut o experiență neplăcută cu o viespe, nu încerca să găsești stingerul – prin a verifica urma lăsată, vei obține doar o infecție. Pentru a elimina stingerul unei albine, folosește o cartelă plastică obișnuită: pune-o la un unghi de 45 ° în fața acului și, apăsând puțin pe piele, trece-o peste zona înțepăturii. Apoi tratează rana cu un produs antiseptic obișnuit.

wikiHow.com
wikiHow.com

Dacă te-ai otrăvit:

În primul rând, trebuie să-ți cureți pe cât de repede e posibil corpul de otravă și să-l ajuți să neutralizeze toxinele. Pe lângă abordarea standardă de utilizare a unei soluții care conține mangan sau cărbune activ, poți să utilizezi și următoarele metode:

#1. Toarnă 2 lingurițe de rădăcină de ghimbir măcinat în 600 ml apă clocotită, amestecă-le împreună și apoi se filtrează-le. Bea 50 ml din această perfuzie caldă pe parcursul zilei.

#2. Fierbe 3-5 linguri de scorțișoară timp de 5 minute, apoi se filtrează-le. Bea 2-3 căni din preparatul rezultat, în timp ce este încă fierbinte.

Notă: Nu bea alcool dacă ai fost otrăvit. Efectele sale asupra corpului vor face ca lucrurile să se înrăutățească.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente