Șefa Oficiului NATO din Chișinău, acreditată de autorități

NATO Flag (Vector)

Șefa Oficiului NATO din Chișinău, Kristina Baleisyte, a venit la post în Republica Moldova și a fost acreditată deja de autorități.

Informația a fost confirmată pentru Report.md de un înalt oficial NATO de la Bruxelles, care a declarat că Baleisyte se află la Chișinău și că activează deja în Republica Moldova.

Radio Chișinău a scris anterior, citind surse din cadrul Ministerului de Externe, că deschiderea Oficiului NATO, preconizata pentru luna iulie, se amână din cauza lucrărilor de amenajare tehnică și reconstrucție a edificiului. Oficiul urmează a fi deschis pe parcursul acestui an, odată cu finalizarea lucrărilor de amenajare a clădirii.

Parlamentul de la Chișinău a ratificat Acordul privind Oficiul de legătură al NATO la 9 decembrie 2016. Oficiul va fi o reprezentanță diplomatică restrânsă, cu personal civil.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.