Evgheni Șevciuk s-a refugiat la Chișinău: Am fost „comandat” de unul din acționarii Sheriff

Sevciuk_2_1_f83457b90e
Foto: Evghenii Șecviuk, PC: evz.ro

Fostul lider al regiunii transnistrene, Evghenii Șevciuk, anunță într-o postare pe pagina sa de Facebook că a fost nevoit să părăsească Transnistria pe motiv că viața sa este pusă în pericol. Actualmente acesta se află în partea dreaptă a Nistrului.

„Alaltăieri, în timp ce mă deplasam din Tiraspol spre Rîbnița, am observat că eram urmărit de câteva jeepuri negre, care în momentul în care efectuam anumite manevre, ei fără să se rușineze se opreau și așteptau. Pe urme fierbinți, am reușit să aflu că aceste automobile aparțin colaboratorilor serviciului de pază a companiei „Sheriff”. Mai mult ca atât am fost informat că eu am fost „comandat” de Victor Gușan și la comanda sa a fost pregătită o provocare în scopul lichidării mele. Cunoscând ce influență are acesta, am hotărât să părăsesc regiunea și am urcat în taxi și am mers pe partea dreaptă a Nistrului”, a precizat Șevciuk într-o postare pe facebook.

Acesta a ținut să menționeze că „provocarea de ieri este la comandă și a fost răspândită în baza unor informații false”, dar cu detalii va reveni mai târziu.

Sevciuk

Amintim că, pe numele fostului lider al regiunii separatise Evgheni Șevciuk au fost pornite cinci cauze penale, iar valoarea prejudiciilor calculate de procurorii locali se ridică la câteva sute de milioane de dolari. Astfel, ieri, 28 iunie, așa-zisul soviet suprem de la Tiraspol i-a retras imunitatea fostului lider al regiunii separatiste pentru ca să poată fi tras la răspundere.

Totodată, Șevciuk a menționat într-o postare pe pagina sa de facebook că atât dosarele penale, cât și ridicarea imunității nu este altceva decât „o reglare de conturi”.

Evgheni Șevciuk a fost lider al administrației separatiste de la Tiraspol în perioada 2011-2016.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente