Alertă cu bombă la Aeroportul Chişinău. Un turc a anunţat că deţine 2 kg de explozibil în geantă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cetățean al Turciei a fost reţinut pentru 72 de ore după ce a anunţat că deţine în geanta personală două kg de substanțe explozive. Alerta s-a dovedit a fi falsă, iar acesta este cercetat penal de către polițiștii de frontieră pentru comunicare mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism. Bărbatul s-a prezentat ieri, 28 iunie, în punctul de trecere a frontierei Aeroportului Internațional Chișinău, pe sensul de ieșire din țară, în scopul plecării spre Turcia.

Astfel, în timpul procedurii de înregistrare a pasagerilor cursei Chișinău-Istanbul, cetățeanul turc a comunicat agentului de înregistrare a călătorilor despre faptul că în bagajul său deține o cantitate de două kg de substanțe explozive. Pentru amplificarea situației, persoana a încercat să sperie călătorii aflați în acel moment la controlul de rigoare și să strige despre deținerea explozibilului asupra sa. În aceste condiții au fost alertați polițiștii de frontieră din aeroport, care au reţinut tânărul şpi bagajul acestuia. La scurt timp, în urma acțiunilor întreprinse s-a constat că alerta este falsă. Cetățeanul a fost reținut și se afla în izolatorul de detenție preventivă.

Urmare a cercetărilor primare, bănuitul de comiterea infracțiunii este cetățean al Turciei de 26 de ani, iar în Republica Moldova își făcea studiile la una din instituțiile de învățământ.

În prezent, ofițerii de urmărire penală din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportului Internațional Chișinău continuă cercetările în vederea stabilirii motivului acțiunii cetățeanului turc, dar și luării măsurilor legale ce se impun.

Conform Codului Penal, pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, bărbatul riscă pedeapsă maximală în formă de închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...