(video) Peste 5.000 de oameni s-au protejat de soare și caniculă și s-au adresat la corturile instalate de salvatori

cort2_1

Pe parcursul a două zile peste 5.000 de oameni s-au adresat la corturile instalate de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI. Punctele de reabilitare sunt instalate în municipiul Chișinău și Bălți, dar și în raioanele Cahul, UTA Găgăuzia, Căușeni, Ungheni.

Doar în ultimele 24 de ore la corturi au beneficiat de asistență 4.126 de persoane.

Oamenii se pot proteja de soare și caniculă, iar în cazul în care se simt rău beneficiază de îngrijiri calificate. Corturile vor rămâne instalate pe parcursul zilelor cu temperaturi înalte, iar în intervalul orelor 11.00 -18.00 persoanele se pot adresa.

În perioada caniculei, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a instalat puncte de reabilitare anticaniculă. Corturi au fost amenajate în orașele mai mari din țară. În orașul Cahul, un punct de reabilitare a fost instalat în scuarul din Piața Independenței.

Pe parcursul zilelor cu temperaturi înalte, oamenii care se vor adresa la punctele de reabilitare vor beneficia de apă și de ajutor calificat în cazul în care se vor simți rău. Mai mult, salvatorii vor oferi posibilitatea cetățenilor să se odihnească, pentru a nu se expune soarelui în orele de vârf.

Punctele de reabilitare vor activa zilnic, de la ora 11:00 până la ora 18:00.

Oamenii sunt rugați să apeleze la ajutor și să vină la punctele de reabilitare din sectoarele indicate. În acest context, este de menționat că Biroul de cooperare al Elveției în Republica Moldova, în cadrul unui proiect de asistență tehnică pentru „Consolidarea capacităților SPC SE” a procurat echipament specializat și articole destinate acordării ajutorului necesar populației pe perioada caniculară, dar și perioada rece. Utilajul este utilizat de către angajații Serviciului PC SE al MAI în aceste corturi de reabilitare, pentru a veni în ajutor cetățenilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente