Parlamentul va avea o nouă pagină web

Coordonatoare Rezidentă a ONU și reprezentantă Permanentă PNUD în Republica Moldova Dafina Gercheva a solicitat efecuarea unor teste adiționale de performanță pentru noua pagină web a Parlamentului, elaborată cu suportul PNUD Moldova. Aceasta după ce ultimele testări ale site-ului au demonstrat că produsul nu corespunde criteriilor de calitate stipulați în caietul de sarcini al proiectului.

Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

Andrian Candu a amintit că, potrivit recomandărilor experților independenți angajați pentru acest proiect, pagina web în formula prezentată nu poate fi lansată la această oră.

Părțile au discutat mai multe soluții pentru situația creată. În urma consultărilor, s-a decis ca să fie contractată expertiză suplimentară pentru analiza și compararea cerințelor tehnice formulate de Parlament versus capacitatea paginii web elaborate. De asemenea, s-a stabilit că într-un termen restrâns urmează să fie prezentate soluții pentru lansarea unei pagini web funcționale a Legislativului

Actualul site a fost elaborat în anul 2009 și nu corespunde standardelor incluzive, de transparență și cooperare cu societatea, adoptate de Parlament.

La finele anului 2014, PNUD Moldova a selectat prima companie care urma să creeze o nouă pagină web, pentru asigurarea unui acces mai bun pentru public la informațiile despre activitatea Parlamentului, inclusiv procesul legislativ și de control.

Ulterior, a fost contractată o altă companie care urma să definitiveze proiectul până în mai curent.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.