Cele mai solicitate licee din Chișinău la care părinții își înscriu copii în clasa I

VVV_9886

Din cele 134 de instituții de învățământ primar și secundar din Chișinău, doar 28 au din prima etapă acoperită rata de înscrie a copiilor în clasa I care s-a încheiat săptămâna trecută

Daniela Şalari, specialist principal al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, a spus pentru IPN că în 106 de şcoli au rămas neacoperite 2148 de locuri.

Potrivit Danielei Şalari, comparativ cu anul trecut, rata de acoperire este la același nivel, din prima etapă 29 de instituții de învățământ și-au acoperit locurile disponibile.

Cele mai solicitate şcoli nu mai au locuri disponibile pentru înscrierea în clasa I:

Liceul „Mircea Eliade”

Liceul „Ion Creangă”

Liceul „Mihai Viteazul etc.

„Aceste instituții întotdeauna au o solicitare mult prea mare”, a spus Daniela Şalari.

Potrivit ei, rata de acoperire de 100% a reieșit în special din numărul copiilor care se regăsesc în districtul şcolar respectiv. „La aceste instituții care și-au acoperit locurile din prima etapă nimeni nu mai poate înainta vreo cerere în a doua etapă”, a declarat Daniela Şalari.

Specialist principal al Direcției generale educație a amintit că instituțiile care au deschise clase cu profil, în prima etapă pot accepta copii din alte districte. A doua etapă de înscriere a copiilor care nu au reușit să fie școlarizați în prima etapă va avea loc în perioada 1-24 august. Pe data de 25 august va fi validată și afișată lista finală a copiilor înscriși în clasa I.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente