Cercetătorii Xia Cao şi Carol Paty din cadrul Institutului de Tehnologie din Georgia au publicat un model al Uranusului în care magnetosfera planetei prezintă un comportament straniu, aceasta ,,se deschide'' pentru a permite pătrunderea vânturilor solare. Fenomenul are loc zilnic odată la 17 ore pământene, relatează IFL Science. 

Acest comportament de creare a unei breşe şi închidere a acesteia are loc şi pe Pământ, fiind denumit reconectare magnetică. Fenomenul produce aurore la poli, probabil realizând acelaşi fenomen şi pe Uranus. 

Pe Pământ, procesul are loc neregulat în timp ce pe Uranus se întâmplă mult mai frecvent. ,,În timpul rotaţiei, orientarea magnetosferei se schimbă în mai multe direcţii,'' afirmă Paty. 

Planeta se roteşte într-un unghi aproape drept, fenomen pe care nicio altă planetă nu îl realizează. Acest unghi de rotaţie ar putea fi cauzat, spun cercetătorii, prin intermediul unei coliziuni a planetei cu un obiect asemănător ca mărime cu Terra.  Din cauza lipsei de informaţiilor  despre Uranus, cercetătorii se bazează pe modele computerizate.