23:50:27 23.04.2024
Stiri

Ce îl SUPĂRĂ cel mai mult pe Dodon și cum s-a DISOCIAT de poziția Chișinăului în privința vizitei lui Krasnoselski la Londra

Politică 28.06.2017 20:30 Vizualizări3171 Autor: Ziarul National
Ce îl SUPĂRĂ cel mai mult pe Dodon și cum s-a DISOCIAT de poziția Chișinăului în privința vizitei lui Krasnoselski la Londra captură privesc.eu


Președintele Igor Dodon este foarte supărat pe liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pentru că ar fi inițiat o „campanie de denigrare” împotriva sa, dar în același timp se disociază de poziția Chișinăului, care a cerut explicații ministerului de Externe din Anglia după vizita președintelui separatist la Londra.

Cel mai mult pe Dodon îl supăra faptul că presa de la Tiraspol, care ar fi dirijată de Krasnoselski, încearcă să acrediteze ideea că este un președinte slab și nu poate să facă nimic din ceea ce promite.

„Președintele R. Moldova este foarte important. Văd că încercați de fiecare dată să amintiți că șeful statului nu are împuterniciri. Băieți, dacă era Timofti (Nicolae Timofti, fostul președinte al R. Moldova n.r.), atunci aveați dreptate. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar credeți-mă că am poziție și caracter. Pot bloca unele lucruri până când nu vom obține rezultatele dorite”, s-a adresat Dodon unui jurnalist de la Tiraspol.

Șeful statului a încercat să amintească presei aservite lui Krasnoselski că a obținut multe lucruri pentru regiunea transnistreană, dar în schimb este denigrat. „Cum am obținut numere de înmatriculare pentru cei din Transnistria? Cum am obținut ca Moldova să procure energie de la Centrala de la Kuciurgan? Credeți că a fost simplu? Vedeți reacția celor de la Bruxelles? Toți înțeleg cine și ce controlează, dar lucrurile acestea se vor termina în doi-trei ani. Interesele trebuie date la o parte. De ce ați început această campanie de denigrare? Pentru ce? Noi doar nu facem asta aici, chiar dacă putem. Eu creau relații de parteneriat pe termen lung. Ce se face în ultimele două luni și jumătate nu poate fi numit parteneriat”, s-a plâns Igor Dodon în cadrul unui club de presă la care au participat și jurnaliști de la Tiraspol.

Un alt jurnalist tiraspolean l-a întrebat pe Dodon de ce a avut o reacție „urâtă” vizavi de vizita lui Krasnoselski la Londra, acolo unde ultimul a avut întâlniri la o universitate prestigioasă. „Ați văzut ca eu să am o reacție?”, a întrebat șeful statului. Jurnalistul i-a replicat că la Chișinău s-a discutat mult despre asta și că șeful statului reprezintă poziția oficială a R. Moldova. „Ați observat că eu nu am comentat acest fapt? Să-i întrebați pe alții despre asta”, a spus Dodon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md