Reglări de conturi în Transnistria? Ce spune Evgheni Șevciuk despre dosarul penal în care figurează

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aşa-numitul Soviet Suprem de la Tiraspol acţionează la comandă, după un scenariu bine definit de cei care vor să se menţină la putere. Aceasta este reacţia aşa-numitului fost lider Evgheni Șevciuk.

Potrivit acestuia, ridicarea imunităţii de astăzi şi deschiderea unui dosar penal pe numele său reprezintă reglări de conturi ale actualului regim cu oponenții politici.

„Consider că în Sovietului Suprem, ieri și azi, a fost organizată o provocație de către guvernare, care este o dovadă a puterii de intimidare, presiune, șantaj, arestări pentru a obține declarații de a rezolva unele conturi cu oponenții politici. Regret ca susținătorii mei, zeci de mii de transnistreni, care mi-au dat votul în recentele alegeri, încă mai trebuie să se lovească de aceste minciuni și murdării”, afirmă Șevciuk într-un mesaj pe o reţea de socializare.

Acesta mai spune că cei care au depus mărturii împotriva sa au fost remuneraţi financiar şi li s-a promis „o viaţă liniştită”.

În ceea ce privește anularea imunității, Șevciuk spune că nici nu a avut-o, deoarece înaintea aşa-numitelor alegeri prezidențiale, acesta ar fi fost deposedat de toate garanțiile sociale.

Amintim că, Șevciuk s-a ales cu dosar penal privind spălarea fondurilor publice în proporţii deosebit de mari. Conform presei de la Tiraspol, aşa-numitul procuror al regiunii separatiste a cerut ridicarea imunităţii fostului aşa-numit lider Evgheni Șevciuk, care ar figura într-un dosar penal pentru „furtul bunurilor statului în proporții deosebit de mari”. Decizia a fost luată astăzi în așa-zisul legislativ al regiunii.

Procurorul a declarat în fața aşa-numitor deputaţi că Șevciuk a înființat un fond de stabilizare pe care au fost virate 83 de milioane de ruble transnistrene din contul special al gazelor naturale, pe care se acumulează plățile pentru gaz.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...