Cărți de identitate românești false, ascunse în borsetele a doi moldoveni. Aceştia mergeau la muncă în Cehia

Poliţiştii români de la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni—I.T.P.F. Iași au depistat doi bărbați, cu cetățenie Republica Moldova, care aveau asupra lor, ascunse in borsete, două cărți de identitate românești false, pe care intenționau sa le folosească pe teritoriul Cehiei pentru găsirea unui loc de muncă.

Cazul a avut loc pe 27 iunie, în jurul orei 18.30 în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni — I.T.P.F. Iași, când s-au prezentat pentru a intra în țară, cetățenii din Republica Moldova, Gheorghe P. și Mihail P., , în vârstă de 31 respectiv 50 de ani,călătorind ca pasageri într-un autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra bărbaților, în urma căruia au fost descoperite, în borsetele acestora, două cărți de identitate cu însemnele autorităților românești.

Polițiștii de frontieră au stabilit că documentele românești sunt false.

Cu privire la cele constatate, unul dintre bărbați a declarat că a procurat documentul de la un cetățean a cărui identitate reală nu o cunoaște, plătind suma de 200 euro, iar cel de-al doilea a declarat că primise documentul de la fiica sa.

De asemenea, cei doi bărbați au mai adăugat faptul că nu se cunosc, dar știau că cele două documente nu sunt autentice și intenționau să le folosească pe teritoriul Cehiei în vederea găsirii unui loc de muncă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.