Tragic! O fetiţă de 11 ani s-a înecat în râul Nistru, în preajma localităţii Corjova

O fetiţă de 11 ani s-a înecat astăzi în râul Nistru, în preajma localităţii Corjova, raionul Criuleni. Minora a mers la râu în compania prietenilor, însă după ce a intrat în apă, nu a mai reușit să iasă la suprafaţă.

Tragedia a avut loc în această dimineață, la ora 10.30. După ce fetiţa nu a mai reușit să iasă, ceilalţi copii au alertat localnicii, iar ulterior a fost solicitată poliția și scafandrii Serviciului Situații Excepționale.

Angajații Detașamentului Căutare Salvare nr.1 au efectuat lucrări subacvatice reușind să recupereze cadavrul minorei către ora 15.30.

Toate circumstanțele acestui caz urmează a fi elucidate de organele de drept.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii care au în grijă minori să nu le permită scăldatul în locuri neamenajate.

Mai mult, maturii sunt îndemnați să monitorizeze minorii atunci cînd merg în spații de agrement.

Conform datelor Serviciului Situații Excepționale, de la începutul anului 2017 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 25 de persoane, dintre care 3 copii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.