00:17:33 26.04.2024
Stiri

„Bucătarul lui Putin” va obține 25% din gazele și petrolul Siriei: Înțelegerea cu Bashar al-Assad

Știri 27.06.2017 18:30 Vizualizări2378 Autor: Ziarul National
„Bucătarul lui Putin” va obține 25% din gazele și petrolul Siriei: Înțelegerea cu Bashar al-Assad The Moscow Times


O firmă din Rusia, controlată de Evgheni Prigojin, cunoscut drept „bucatarul lui Putin”, va obține un sfert din gazele și petrolul extras de pe teritoriul sirian, după ce perimetrele respective vor fi recucerite de la teroriștii islamiști pentru regimul lui Bashar al-Assad. În schimbul acestei cote, compania rusească, înregistrată cu doar un an în urmă, ar trebui să elibereze sondele și rafinăriile ocupate acum de ISIS.

Potrivit publicației „Fontanka“ este vorba despre compania „Evro Polis“, care la sfărșitul anului trecut a semnat un memorandum de cooperare cu autoritățile siriene pentru proiectele de explorare și producție de petrol și gaze naturale pe teritoriul Siriei, cu accent pe asigurarea securității în regiunile campurilor de petrol și gaze, scrie paginaderusia.ro.

Jurnaliștii scriu că „Evro Polis“ s-a angajat să elibereze pentru regimul lui Assad câmpurile petrolifere si gazeifere, rafinăriile și alte facilități de infrastructură, precum și să asigure paza și securitatea acestora.

Cota-parte a „Evro Polis“ din producția de petrol și gaze va fi de 25%, iar dacă costurile legate de pază și securitate vor depăși sumele aferente participației de 25%, se vor efectua rambursări separate.

Memorandumul a fost semnat pe cinci ani.

„Guvernul sirian va trebui să adopte o lege care să ofere putere juridică memorandumului semnat“, a declarat o sursă a publicației.

Compania „Evro Polis” nu a avut activitate până la finele anului trecut. Dar totul s-a schimbat după Anul Nou. Astfel, pe 16 ianuarie, a fost numit un director general – Oleg Erohin, fost luptător SOBR (echivalentul rusesc al SWAT – n.r.), șeful Districtului Federal Nord-Vest al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei.

„Dacă memorandumul semnat la Moscova va intra in vigoare, „Evro polis“ va începe operațiuni militare pe teritoriul unei alte țări, în interesul guvernului țării respective, fapt care depășește cu mult limitele convenționale ale utilizării companiilor militare private în lume“, a declarat sursa publicației.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md