06:54:27 25.04.2024
Stiri

Ultima STRIGARE pentru cei care NU au reușit să-și ÎNMATRICULEZE în R. Moldova mașinile cu numere străine

Economie 27.06.2017 14:20 Vizualizări3840 Autor: Ziarul National
Ultima STRIGARE pentru cei care NU au reușit să-și ÎNMATRICULEZE în R. Moldova mașinile cu numere străine unimedia.info


Posesorii automobilelor cu plăcuțe de înmatriculare străine, inclusiv din Transnistria, mai au trei zile pentru ca să-și vămuiască autoturismele cu achitarea a doar 30% din cota accizei.

După expirarea acestui termen, cei care nu și-au înmatriculat automobilele vor avea dreptul să se afle pe teritoriul ţării nu mai mult de șase luni pe an, în timp ce autoturismele înmatriculate în regiunea transnistreană va fi interzisă, anunță Serviciul Vamal.

Potrivit instituției, în perioada de la 1 ianuarie 2017 până la 1 iulie 2017, mijloacele de transport, care au fost introduse pe teritoriul R. Moldova până la data de 1 noiembrie 2016, pot beneficia de o reducere de 70% pentru înmatricularea acestora în țara noastră.

Astfel, pentru plasarea în regim vamal de import a unităților de transport respective sunt solicitate următoarele acte:

- paşaportul tehnic al mijlocului de transport;

- documentul care confirmă dreptul de proprietate (contractul de vânzare-cumpărare, actul de donaţie, procura sau altele);

- certificatul care atestă achitarea taxei pentru folosirea drumurilor (vinieta), cu excepția mijloacelor de transport auto cu plăcuţe cu număr de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender.

De menționat că mijloacele de transport respective trebuie să fie scoase de la evidenţă de la autoritatea competentă a statului de expediere.

Pentru vămuirea mijloacelor de transport auto cu numere de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender, este necesară completarea declarației vamale și a unei declarații scrise pe propria răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate, cu anexarea documentelor confirmative, eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender.

Serviciul Vamal precizează că termenul maxim de aflare pe teritoriul R. Moldova a unităților de transport cu numere de înmatriculare străine va constitui 180 de zile într-un interval de 12 luni consecutive.

Dreptul de aflare pe teritoriul ţării noastre pe un termen mai mare de 180 de zile îl vor avea doar autovehiculele introduse de către persoanele fizice domiciliate în străinătate şi care deţin permis de conducere în ţara în care îşi au domiciliul, cu condiţia achitării vinietei de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile de aflare a autovehiculului pe teritoriul ţării noastre.

Instituția avertizează că șoferii care vor depășit termenul de 180 de zile vor fi identificați, iar automobilele lor vor fi reţinute şi scoase de pe teritoriul vamal al țării. Cheltuielile de escortare (0,15 euro/km) vor fi suportate de către persoana fizică care a încălcat termenul de aflare a mijlocului de transport auto pe teritoriul vamal al R. Moldova.

Cei de la Serviciul Vamal mai spun că, începând cu 1 iulie 2017, va fi interzisă circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu numere de înmatriculare din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender. Această prevedere se referă la șoferii care dețin permis de conducere eliberat de autoritățile de la Chișinău și domiciliază pe teritoriul R. Moldova.

În cazul neconformării cerințelor legale stipulate, conducătorii respectivelor autovehicule riscă înlăturarea de la conducerea acestora, iar unitatea de transport este indisponibilizată pe teritoriul stației de parcare specială sau celei mai apropiate subdiviziuni de poliție.

Prin derogare, circulaţia respectivelor autovehicule se permite doar în cazul în care acestea sunt în proprietatea agenţilor economici din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender şi dacă conducătorii de autovehicule sunt angajaţi ai acestora.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md