PD va adopta o nouă foaie de parcurs pentru Moldova. Ce perioadă cuprinde şi ce prevede aceasta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernarea Partidului Democrat din Moldova va elabora şi propune o nouă foaie de parcurs a Republicii Moldova pentru cea de-a doua jumătate a anului curent, care va cuprinde lunile iulie-decembrie 2017. Aceasta urmează să prevadă un set amplu de măsuri comune şi coordonate între Guvern şi Parlament care „să răspundă nevoii de modernizare a ţării”. Despre aceasta a anunţat liderul PD, Vlad Plahotniuc în cadrul şedinţei săptămânale de astăzi a Partidului Democrat din Moldova. 

Potrivit lui Plahotniuc, Partidul Democrat rămâne „cel mai hotărât susţinător al agendei de modernizare a ţării şi consideră că această agendă are nevoie de un nou impuls, potrivit noii etape în care se află ţara noastră”. La fel, potrivit lui, după ce economia Repulicii Moldova „a crescut anul trecut, are toate şansele să continue această creştere şi în anul 2017 şi trebuie să se pregătească pentru a asigura ritmuri bune de cteştere în anii următori”. Reieşind din aceasta, Plahotniuc a solicitat „colegilor din Guvern” ca până săptămâna viitoare să fie elaborată o nouă foaie de parcurs sau „un nou plan de acţiuni pentru Moldova”, care să includă activitatea Guvernului şi a guvernării în a doua jumătate a anului 2017.

Citeşte şi: Republica Moldova își asumă o Foaie de parcurs față de Rusia

„Partidul Democrat consideră că este nevoie de asumarea precisă a unui plan de activităţi şi paşi pentru perioada imediat următoare. La fel cum am făcut-o la începutul anului trecut când ne-am asumat foaia de parcurs pentru reforme prioritare pe care am realizat-o imediat după aceasta, în câteva luni de zile. Noul plan de acţiuni va fi unul ambiţios, se va referi la lunile iulie decembrie 2017 şi va include adoptarea de către Guvern şi Parlament a unui set amplu de măsuri pentru modernizarea ţării care va eficientiza şi în continuare activitatea statului”, a menţionat Plahotniuc în cadrul tradiţionalului briefing al Partidului Democrat.

Potrivit lui, printre măsurile care vor fi incluse în noua foaie de parcurs a guvernării va fi votarea în Parlament şi implementarea legii privind reforma Guvernului, asigurarea funcţionării Agenţiei de Servicii Publice care „va uni cinci instituţii şi care va duce la scăderea tarifelor pentru oferirea serviciilor prestate către cetăţeni”, asigurarea funcţionării Agenţiei Naţionale de Integritate şi Agenţiei Naţionale de Soluţionare a Contestaţiilor în sectorul achiziţiilor publice, asigurarea funcţionării unui Oficiu de recuperare a activelor care „va aduce la bugetul statului averile confiscate de justiţie de la persoanele condamnate” şi asigurarea transparenţei întreprinderilor de stat şi municipale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...