15:22:33 23.04.2024
Stiri

Plahotniuc spune că sistemul mixt va fi votat, iar UE va oferi cele 100 de milioane de euro R. Moldova: „Cum poate UE să oprească finanțarea unei țări...”

Politică 27.06.2017 11:41 Vizualizări7223 Autor: Ziarul National
Plahotniuc spune că sistemul mixt va fi votat, iar UE va oferi cele 100 de milioane de euro R. Moldova: „Cum poate UE să oprească finanțarea unei țări...”


Schimbarea sistemului electoral va fi votată în lectură finală în Parlament, iar Uniunea Europeană va oferi cele 100 de milioane de euro drept susținere macrofinanciară R. Moldova.

De acest lucru s-a arătat convins liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care a spus astăzi, după ședința formațiunii pe care o conduce, că nimeni dintre oficialii de la Bruxelles cu care s-a întâlnit pe parcursul săptămânii trecute nu a condiționat acordarea banilor cu renunțarea la inițiativa de schimbare a sistemului electoral.

„Cum poate UE să oprească finanțarea unei țări pentru faptul că cetățenilor li se oferă dreptul să-și aleagă singuri deputații?”, a întrebat Plahotniuc.

Totuși, a declarat liderul PD, „la Bruxelles există multă informație greșită”, care ar fi răspândită de politicieni din R. Moldova ce își doresc „să pedepsească cetățenii”, așa cum și-au dorit anterior ca și FMI să blocheze finanțarea pentru R. Moldova.

„Pe unele informații le-am corectat, pe altele urmează să le combatem prin realizările care vor fi”, a adăugat democratul, spunând că a prezentat la Bruxelles „argumentele și motivația noastră” cu privire la necesitatea acestui pas.

Vlad Plahotniuc a mai declarat că guvernarea de la Chișinău este „deschisă” să țină cont de recomandările Comisiei de la Veneția în privința schimbării sistemului electoral și că a găsit deja „soluții” pentru implementarea acestora: „Noi, desigur, vom vota în lectură finală noul sistem de vot”.

Președintele democraților a anunțat dezbateri la nivel național, începând cu săptămâna viitoare, în privința sistemului mixt și a îndemnat „opoziția și contestatarii” acestuia să „înceteze lupta cu cetățenii și cu dreptul acestora de a-și alege direct deputații”, altfel „vor fi pedepsiți la alegeri” chiar de către votanți.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md