(vox) Ce cred elevii despre rezultatele examenelor de BAC: „Știam că la română se verifică subiectiv”

Bac2017 (52)

Pe parcursul a trei ani, elevii au muncit foarte mult, iar rodul muncii l-au putut vedea azi, când rezultatele de la examenele de bacalaureat au fost făcute publice. Emoții, curiozitate, suspans, toate acestea s-au spulberat când și-au văzut notele. Cei 58,73% de elevi care au promovat examenul de Bacalaureat, din numărul total acceptați în sesiune, se pregătesc pentru examenele de admitere la universitate și își fac planuri fabuloase pentru vacanța de vară.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolOlga, Colegiul Național de Comerț al ASEM: „Înainte ca rezultatele să fie afișate eram foarte curioasă, iar acum deja mă simt mai bine, mă simt liniștită, am o stare de pace, relaxare. Sincer, mă așteptam la mai mult, nu pot să spun că sunt dezamăgită, dar voi da la contestare lucrările la două obiecte, pentru că nu sunt de acord cu notele. Acum urmează o nouă etapă în viață și trebuie să mă pregătesc de ea. Vreau să-mi continui studiile la ASEM, iar vara vreau să mă relaxez și să mă pregătesc moral de primul an de universitate și ultimul an de colegiu.”

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolCorina Raiu, Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”: „Emoțiile înainte de a afla rezultatele au fost mai mari decât au fost cele înainte de BAC, dar după ce am văzut rezultatele am înțeles că BAC-ul nu e o chestie chiar atât de complicată, dacă înveți pe parcursul anilor. Notele mele sunt mai înalte decât mă așteptam, dar e bine că nu aspiram la ceva măreț, fiindcă nu m-am dezamăgit. Vara aceasta vreau să o petrec cu prietenii, fiind ultima vară alături de ei. M-am înscris la două universități din Londra, la facultatea management și branding, și cred că voi fi acceptată fiindcă am media potrivită.”

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

Ecaterina Lefter, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”: „Înainte de a afla rezultatele, eram destul de calmă. Am dormit bine noaptea și nu am stat să le aștept. După, am fost puțin șocată. Știam că la română se verifică foarte subiectiv, dar nu credeam că o să o pățesc și eu. La chimie și matematică pot spune că nota chiar a depășit puțin așteptările. La română însă nu mă așteptam la punctajul pe care l-am obținut. Vara aceasta o să fac niște cursuri pentru mine și desigur mă pregătesc pentru examenele de admitere, vreau să fiu acceptată la studii în Italia.”

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolLudmila Anton, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”: „Sincer, demult nu am simțit așa ceva. Când am aflat de pe grupul Bacalaureat Moldova că în unele licee sunt deja afișate rezultate, m-am îmbrăcat repede și am plecat. Iar cu cât mă apropiam de școală, simțeam că tremur. Ajunsă acolo și aflând notele, m-am simțit ușurată, că am scăpat de această presiune. Doar la un obiect sunt dezamăgită, la engleză, în rest știu sigur că am fost apreciată după cunoștințele ce le posed și efortul depus pe parcursul celor trei ani. Doream inițial să merg în România, acum mă gândesc să particip și la concursul de admitere de la noi, la facultatea de Marketing, iar după ce mă văd scăpată și de aceasta, plec să mă relaxez în Italia.”

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

Cristian Toma, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”: „Acea stare de suspans mi s-a spulberat într-o singură clipă, la un click distanță, după aflarea rezultatelor. Am simțit un sentiment de împăcare, pentru că am susținut examenul de maturitate. La unele discipline, rezultatele au fost peste așteptări, la altele din contra, există, totuși un echilibru. Voluntariatul și dezvoltarea personală reprezintă planurile mele pentru vara aceasta. Cât despre studii, doresc să fac licența în România, cred că motivul este evident, studii europene la doi pași distanță.”

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

Dorin Badan, Liceul  Teoretic „Mihai Viteazul”: „Un pic emoționat așteptam rezultatele, dar oricum eram sigur că voi avea note bune, fiind conștient de forțele proprii! Sunt mulțumit, deși nu e ideal, am scris foarte bine toate examenele! Îmi doresc mult să devin medic, deci urmează să particip la concursul de admitere la medicină atât la noi, cât și peste hotare!”

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente