00:36:09 20.04.2024
Stiri

Autoritățile de la Chișinău au promis Bucureștiului să URGENTEZE interconectarea R. Moldova la sistemul energetic românesc

Politică 27.06.2017 10:41 Vizualizări3328 Autor: Ziarul National
Autoritățile de la Chișinău au promis Bucureștiului să URGENTEZE interconectarea R. Moldova la sistemul energetic românesc


Proiectele de interconectare a R. Moldova la piaţa energetică europeană, inclusiv prelungirea gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău şi până la Oneşti, în România, vor fi urgentate pentru a spor securitatea energetică a R. Moldova.

Această promisiune a fost făcută, ieri, la Strasbourg, de către delegația moldovenească în frunte cu premierul Pavel Filip care a avut o întrevedere cu delegaţia României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlăţean.

Anterior, Guvernul de la Chișnău a anunțat că gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va fi gata cel târziu la începutul anului 2019.

Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat, la întrevederea cu delegația României, că Bucureștiul este principalul partener comercial-economic al Republicii Moldova și a reiterat interesul pentru extinderea cooperării în acest domeniu, inclusiv prin sporirea investiţiilor, și a mulțumit Bucureștiului pentru susținerea acordată în parcursul european al Republicii Moldova.

Titus Corlăţean a subliniat, la rândul său, importanța menținerii cursului european al Republicii Moldova, susținând că România va oferi tot suportul în acest sens.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md