(foto, video) A fost lansată prima rută de electrobuz care va circula din centrul Capitalei până la aeroport

troleibuz
Foto: privesc.eu

Cinci troleibuze fără fir vor circula din centrul Chișinăului spre aeroport, începând cu data de astăzi. În această dimineață a avut loc lansarea oficială a primei rute de electrobuze. Viceprimarul Nistor Grozavu a declarat că evenimentul de astăzi este următorul pas în dezvoltarea transportului public municipal.

Noua rută are numărul 30 și va circula din Piața Marii Adunări Naționale spre aeroport. Orele de circulație vor fi stabilite în conformitate cu fluxul de aterizare al avioanelor.

Anterior, Primăria a lansat un apel către cetățeni pentru alegerea traseului pe care ar urma să circule noile troleibuze fără fir. Amintim că celelalte două variante propuse de autorități au fost:

# str. Grenoble – str. N. Testemiţeanu – Parcul „Alunelul”;

comuna Stăuceni – str. 31 August 1989.

„Am ales ca proiect pilot traseul din centru către aeroport. Dacă vom ajunge la concluzia că acest traseu nu este cel mai potrivit se va opta pentru alte zone, dar oricum aceasta este direcția principală de dezvoltare a transportului electric în Chișinău și astfel, treptat noi vom face legătura și cu orașul Ialoveni, comuna Stăuceni și alte localități din componența municipiului Chișinău, cât și vom încerca să ajungem în acele zone ale Chișinăului unde lipsește la momentul actual transportul public stabil, cum ar fi zona străzii Testemițanu”, a spus Grozavu înainte de tăierea panglicii simbolice.

Costul călătoriei va rămâne același ca și pentru o simplă călătorie în aria orașului, și anume doi lei.

Photo Credit: privesc.eu
Photo Credit: privesc.eu
Photo Credit: privesc.eu
Photo Credit: privesc.eu
Photo Credit: privesc.eu
Photo Credit: privesc.eu
Photo Credit: privesc.eu
Photo Credit: privesc.eu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente