Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Klaus Iohannis a desemnat un…

Klaus Iohannis a desemnat un candidat la funcția de prim-ministru

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat luni, 26 iunie, că îl desemnează pe social-democratul Mihai Tudose la funcția de prim-ministru, relatează agerpres.ro.

„Criza politică prin care trecem dăunează grav României, dăunează economiei românești, dăunează imaginii României în lume și opinia mea este (…) că trebuie să avem cât se poate de repede un nou guvern, un guvern care începe să rezolve problemele care au rămas nerezolvate, respectiv problemele care au apărut din cauza acestei crize care a pornit în interiorul PSD. (…) Luând în considerare toate acestea și având în vedere că este nevoie urgentă de un guvern, îl desemnez pe dl Tudose ca viitor prim-ministru, care va avea discuții în zilele următoare și se va prezenta cu o echipă guvernamentală în Parlament”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Amintim că, la 21 iunie, Guvernul Grindeanu a fost demis de propriul partid, prin moțiune de cenzură în urma conflictului iscat între Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu. Moțiunea a trecut cu 241 de voturi pentru.

În ultimii 27 de ani, două cabinete au fost demise prin moţiuni de cenzură, dar de fiecare dată iniţiativa a aparţinut partidelor de opoziţiei.