17:58:30 29.03.2024
Stiri

Dodon, NERVOS după ce Băsescu l-a numit „PUDELUL” lui Putin

Politică 26.06.2017 21:24 Vizualizări6618 Autor: Ziarul National
Dodon, NERVOS după ce Băsescu l-a numit „PUDELUL” lui Putin


Preşedintele R.Moldova, Igor Dodon, a criticat dur declaraţiile lui Traian Băsescu, care l-a numit „pudelul” lui Vladimir Putin, acuzând-l pe fostul preşedinte al României şi clasa politică de la Bucureşti că ar vrea „lichidarea statalităţii moldoveneşti”.

„Cu privire la comentariile lui Traian Băsescu, pot preciza următoarele: prin declaraţiile şi acţiunile lui Băsescu, care a fost preşedinte român două mandate, se confirmă bănuielile noastre că o parte însemnată a clasei politice de la Bucureşti doreşte lichidarea statalităţii moldoveneşti. Băsescu este unul dintre cei mai radicali şi mai ridicoli exponenţi ai unionismului, dar nu este unicul. Sunt mulţi ca el. Campania propagandistică 'Basarabia – pămînt românesc' a fost lansată pe timpul lui Băsescu. El în mod deschis a susţinut şi continuă să susţină partidele extremiste şi antistatale din Republica Moldova. Toată această propagandă unionistă a dăunat mult relaţiilor de încredere între Chişinău şi Tiraspol. Dar tocmai acesta e unul dintre obiectivele unioniştilor – să nu permită reîntregirea Republicii Moldova, fiindcă o Moldovă reîntregită nu va putea fi anexată la România, iar trupele NATO nu vor putea ajunge pe Nistru", a afirmat Igor Dodon luni, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

„Iată de ce eu insist asupra interzicerii prin lege a unionismului şi pentru tragerea la răspundere a celor care organizează campanii şi acţiuni de lichidare a statului Republica Moldova. În orice ţară care se respectă există pedeapsă penală pentru aşa activităţi. Există însă un aspect pozitiv în toată această istorie cu Băsescu. Traian Băsescu obişnuieşte să-şi îngroape proiectele politice pe termen lung. A falimentat politic în România, unde este anchetat penal. La Chişinău au falimentat zgomotos adepţii lui liberali: Ghimpu şi Chirtoacă. La fel de ruşinos vor falimenta actualii unionişti în frunte cu Ana Guţu şi Anatol Şalaru. În Moldova, unioniştii s-au autocompromis de fiecare dată. Aşa va fi şi de acum încolo, inclusiv cu ajutorul unora ca Băsescu", a spus Dodon.

Citește și: O lume toată-NȚELEGEA, Dodon nu a înțeles? Maia Sandu despre GLUMA făcută de Putin pe seama președintelui: „Nu cred că a fost un COMPLIMENT”

„Apropo, lui Băsescu nu i-a reuşit să devină cetăţean al Republicii Moldova. Am contribuit personal la acest lucru. Eu sunt convins că asemenea personaje negative nu merită cetăţenia statului nostru. Şi, din punct de vedere legal, cetăţenii străini nu pot fi membri de partid şi nici nu pot fi lideri de partid înregistrat la Chişinău. Nu ştim ce vrea Băsescu mai mult: să facă politică în Moldova, sau să fugă de răspunderea penală din România, unde el are mari probleme legate de corupţie şi abuz de putere. Eu încurajez justiţia din România să-l ajute pe Băsescu să facă Unirea şi alte uniri în puşcărie", a încheiat șeful statului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md