Admitere 2017: Îți plac cifrele și vrei să fii contabil? Iată la ce universități din Moldova poți depune actele

avantaje-firma-contabilitate
Foto: Christine Consulting

Una din specialitățile care rămâne mereu în top este și contabilitatea. În fiecare an un număr foarte mare de tineri optează pentru această specialitate, de exemplu anul trecut erau 9 cereri pentru un loc la contabilitate. Dacă faci și tu parte din tinerii care sunt pasionați de cifre și vrei să fii un contabil cu actele în regulă, noi am selectat pentru tine cele mai cunoscute universități din Moldova unde îți poți obține licența în acest domeniu.

 #Academia de Studii Economice a Moldovei

PC: realitatea.md
PC: realitatea.md

Cea mai cunoscută instituție de învățământ superior în domeniul economiei este ASEM. Aici găsești o facultate întreagă dedicată contabilității. Pentru a fi licențiat în contabilitate studenții trebuie să facă trei ani de facultate. Oferta educaţională a Facultăţii Contabilitate este una flexibilă, adaptată la cerinţele pieţei muncii şi ale mediului socio-economic din Republica Moldova. Programele şi modulele sunt compatibile cu noile standarde naţionale şi europene în domeniu.

Programul de studii de la ciclul I Licență, specialitatea Contabilitate este acreditat internațional de către un organism profesional global – ACCA și arată în felul următor:

#Universitatea de Stat din Moldova

usm

La Universitatea de Stat din Moldova, de asemenea poți fi licențiat în contabilitate după ce studiezi trei ani de zile. Această specialitate se regăsește în cadrul Facultății de Științe Economice, este o facultate relativ tânără, modernă şi actuală a Universităţii de Stat din Moldova. Cursuri interactive, seminare atractive, cercuri ştiinţifice pentru studenţii motivaţi, programe de practică, conferinţe ştiinţifice, mese rotunde, cu invitaţi din diferite domenii, avînd pregătire în Moldova şi străinătate – toate astea reprezintă doar o scurtă descriere a activităţii facultății, care se derulează sub coordonatele calităţii continue.

Dacă ești interesat de orele pe care le vei avea în cazul în care alegi să studiezi contabilitate aici, vezi mai jos ce program au studenții care s-au înscris anul trecut la facultate.

#Universitatea Tehnică a Moldovei

utm-e1489746906995-960x540

Oportunitatea de a fi licențiat în contabilitate ți-o oferă și Universitatea Tehnică din Moldova. Aici poți studia această specialitatea în cadrul Facultății Inginerie Economică și Business, care a fost fondată încă din 2003.

Cei care vor alege să facă studii la contabilitate la UTM vor avea următorul Plan de învățământ:

#Universitatea Agrară de Stat din Moldova

uasm

 

Poți deveni licențiat în contabilitate și la Universitatea Agrară de Stat din Moldova. Specialiști în acest domeniu se pregătesc la Facultatea de Economie. Facultatea are o istorie foarte veche, iar primii contabili se pregăteau în domeniul agriculturii, încă din 1964.

Cei care vor alege să devină specialiști în contabilitate la această universitate vor avea următorul Plan de învățământ:

#Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

usb1

Cei care se află la nordul Moldovei, dar își doresc să devină contabili au o soluție foarte optimă și anume să aleagă Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului din cadrul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Aici poți studia contabilitatea după următorul Program de studii:

1

2

3

#Universitatea de Stat din Comrat

universitatea-de-stat-din-comrat-a-marit-numarul-de-burse-pentru-anul-de-invatamant-2016---2017-19139

Și pentru cei de la sud există o opțiune mult mai comodă din punct de vedere geografic. Astfel, aceștia își pot face studiile mai aproape de casă chiar dacă își doresc să devină contabili. La Universitatea de Stat din Comrat, în cadrul Facultății de Economie, poți obține licența în contabilitate după trei ani de studii.

#Universitatea Liberă Internațională din Moldova

PC: verticalonline.ro
PC: verticalonline.ro

Contabilitate poți face și la ULIM. Aici această specialitate se regăsește în cadrul Facultății Științe Economice. Facultatea de Ştiinţe Economice, componentă a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, şi-a întâmpinat primii studenţi în octombrie 1992, fiind prima facultate particulară cu acest profil din Republica Moldova. La 16 iunie 2002, facultatea a fost acreditată de către Comisia Superioară de Atestare şi Acreditare Academică, conform legislaţiei în vigoare.

Iată Planul de învățământ pentru cei care vor alege să facă contabilitate la ULIM:

â1

a2

a3

4

5

6

#Universitatea Americană din Moldova

11163768_1609032736003044_1768321948785167033_n

Dacă cunoști bine engleza, atunci ai oportunitatea să îți faci studiile în limba engleză la Universitatea Americană din Moldova. Aici poți obține licența în contabilitatea absolvind Facultatea de Business și Economie.

Diferență dintre această universitate și altele este că aici pentru a obține licența este nevoie să studiezi 4 ani cu frecvența la zi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente