Fostul viceministru Veaceslav Ceban și finul acestuia, plasați în arest preventiv pentru 30 de zile

Fostul viceministru MAI, Veaceslav Ceban și finul său, Stanislav Caraman, angajat al Serviciul Vamal, au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, potrivit unei decizii a  Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Stanislav Caraman a fost prezent la şedinţa instanţei de judecată, însă a refuzat să facă declarații pentru presă. Veaceslav Ceban a solicitat să fie examinată decizia în lipsa sa.

Procurorul Adriana Beţişor a precizat că instanţa a admis demersurile Procuraturii Anticorupție, prin care a fost aplicat arestul preventiv pe un termen de 30 de zile în privința la ambii învinuiți. Aceasta nu a oferit detalii asupra acestui dosar, făcând trimitere la faptul că este a treia zi de investigare a acestuia.

Reamintim că fostul șef al Departamentului Instituțiilor Penitenciare și viceministru al Afacerilor Interne Veaceslav Ceban a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție. Funcționarului i se incriminează că ar fi trebuit să primească prin intermediul finului de cununie zeci de mii de euro mită pentru a soluționa favorabil un dosar.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, finul de cununie al fostului viceministru ar fi extorcat și primit 60 000 de euro sub pretextul că ar avea influență, prin intermediul nașului, asupra unor procurori, pentru emiterea unei decizii de scoatere de sub urmărire penală şi clasare a procesului penal.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.