25 de europarlamentari cer conducerii de la Chișinău să renunțe la schimbarea sistemului electoral

25 de europarlamentari cer autorităţilor de la Chişinău să renunțe la schimbarea sistemului electoral.

Deputații europeni, care fac parte din grupurile PPE, liberal, conservator, socialist și ecologist, au adresat o scrisoare responsabililor politici de la Chișinău, în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de intenţia de modificare a actualului sistem electoral şi fac trimiteri la opinia Comisiei de la Veneția, care nu recomandă schimbarea sistemului de vot

Anunţul a fost făcut astăzi de europarlamentarul Cristian Preda.

După ce, acum o săptămână, le-am cerut, în întâlnirea avută la Bruxelles, domnilor Filip, Candu, Lupu și Plahotniuc să retragă proiectul de lege care modifică sistemul de vot din Moldova, azi mi se alătură alți 24 deputați europeni din grupurile PPE, liberal, conservator, socialist și ecologist, prin intermediul unei scrisori adresate responsabililor politici de la Chișinău“, se arată într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Scrisoarea este adresată președintelui Igor Dodon, premierului Pavel Filip și președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.