Camera! Motor! Acțiune! Acum ai posibilitatea să creezi, de la zero, un film de scurt metraj împreună cu alți cineaști

19429788_1111369808963838_6486139461007099180_n
Foto: facebook.com/48hMoldovanFilmChallenge

În perioada 3-6 august 2017, se dă startul unei noi provocări cinematografice. Echipe cu experiență compuse din 3-5 cineaști în frunte cu un regizor vor turna câte un scurtmetraj de ficțiune timp de 48 de ore. Provocare va fi lansată în grădina cineaștilor și regizorilor cu experiență din Republica Moldova, România și Ucraina.

În cadrul provocării, participanții trebuie să creeze, de la zero, un film de scurt metraj în doar 48 de ore. Echipa de cineaști va participa la 48h Moldovan Film Challenge în frunte cu regizorul lor. Organizatorii le vor acorda echipelor toate mijloacele tehnice necesare pentru a crea un film de calitate. Filmările vor avea loc pe teritoriul Moldova-Film, însa nu sunt restricții în plan de locație. În cadrul unui workshop de o zi condus de un expert american, participanții vor învăța cum să realizeze un film cu resurse limitate. 

48h Moldovan Film Challenge începe vineri, când regizorii vor trage la sorți o frază și un obiect de recuzită care vor trebui folosite în film, iar apoi încep filmările. Duminică, când se încheie provocarea, filmele realizate se vor viziona în fața juriului și a publicului larg.

Echipa a cărei creație va fi considerată cea mai bună va primi un set de materiale și utilaje destinate turnării viitoarei producții cinematografice.

Provoacă-ți fantezia și profesionalismul la 48h Moldovan Film Challenge!

48h Moldovan Film Challenge este un proiect provocare destinat tinerilor cineaști din Republica Moldova, Ucraina și România. Scopul lui este reanimarea și scoaterea din amorțire a cinematografiei locale.

Mai multe detalii despre eveniment găsești AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente