03:13:21 25.04.2024
Stiri

Reproșuri la adresa Maiei Sandu și Andrei Năstase în cadrul manifestațiilor dedicate Zilei Drapelului Național al României

Politică 26.06.2017 16:08 Vizualizări4542 Autor: Ziarul National
Reproșuri la adresa Maiei Sandu și Andrei Năstase în cadrul manifestațiilor dedicate Zilei Drapelului Național al României captură privesc.eu


Liderul Asociaţiei „Credinţă Patriei”, Ghenadie Cosovan, le-a reproșat celor din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr că, în pofida faptului că se declară formațiuni proeuropene, de mai multe ori au făcut front comun cu partidele prorusești. O declarație în acest sens a fost făcută de Cosovan în cadrul manifestaţiilor de astăzi de la Chișinău dedicate Zilei Drapelului Naţional al României.

Liderul Asociaţiei „Credinţă Patriei” susţine că partidele care vor să promoveze valorile europene nu pot trece cu vederea asemenea evenimente. „Să le spunem „NU” falșilor patrioţi. Aceștia se gândesc numai la locuri în Parlament. Din 2015 s-a început concubinajul între Dodon, Usatîi, Platforma „DA” și PAS. Reprezentanții acestor partide o fac pe patrioții, dar niciodată nu au fost aici (la Cimitirul Eroilor Români din Chișinău - n.r.). Știu doar să ceară votul de la oameni”, s-a revoltat Cosovan.

La intrarea în Complexul Memorial „Cimitirul Eroilor” au fost arborate astăzi steagurile R. Moldova, României şi Uniunii Europene. La eveniment au participat veterani ai războiului de la Nistru şi reprezentanţi ai organizaţiilor unioniste. „Este o zi a bucuriei, ziua triumfului românismului, ziua tricolorului naţional”, a spus liderul Asociației unioniste ODIP, Vlad Bileţchi.

La rândul său, liderul Comitetului de Salvare a „Cimitirului Eroilor”, Boris Volosatîi, a menționat că „tricolorului îi stă bine aici și până la urmă va fi restabilit adevărul istoric”.

De menționat că la Complexul Memorial sunt înmormântaţi peste o mie de eroi căzuţi pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial, dintre care aproximativ 500 sunt români.

Reprezentanții PAS și PPDA nu au comentat, deocamdată, acuzațiile lui Ghenadie Cosovan.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md