10:32:23 24.04.2024
Stiri

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului: Tricolorul României este simbolul unui stat modern și democratic, un reper de stabilitate și un furnizor de securitate în Europa de Sud-Est

Știri 26.06.2017 14:19 Vizualizări1461 Autor: Ziarul National


Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului: Tricolorul României este simbolul unui stat modern și democratic, un reper de stabilitate și un furnizor de securitate în Europa de Sud-Est Romania Insider

Tricolorul României este simbolul unui stat modern și democratic, membru al NATO și al Uniunii Europene, un aliat de nădejde al Statelor Unite ale Americii, un reper de stabilitate și un furnizor de securitate în Europa de Sud-Est, transmite președintele Klaus Iohannis în mesajul lansat de Ziua Drapelului Național.

”Ziua Drapelului Național, sărbătorită pe 26 iunie, reprezintă pentru toți românii prilejul de a onora stindardul național și întreaga noastră istorie. Pe Drapelul Național sunt însemnate, în mod simbolic, toate etapele majore parcurse de țara noastră, de la marile schimbări politice, la cele economice și sociale. Semnificația Tricolorului s-a îmbogățit cu fiecare moment istoric crucial din formarea și consolidarea statului român modern, precum și cu valoarea dăruirii și sacrificiului celor care și-au pus viața în slujba idealului național”, a spus președintele, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale citat de CaleaEuropeana.ro.

Simbol naţional, drapelul care i-a însufleţit pe români în momente grele de luptă, dar şi de bucurie, este sărbătorit în fiecare an în 26 iunie. Data a fost aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii române.

”Să-i cinstim cu respect pe cei care au făcut posibilă Unirea Principatelor în 1859, pe cei care s-au jertfit în Războiul de Independență, în Primul și al Doilea Război Mondial.

Românii au un profund sentiment de mândrie când văd drapelul arborat acasă, cât și în exteriorul granițelor, în teatrele de operații sau cu ocazia competițiilor sportive, ca însemn al unității și coeziunii naționale, al iubirii de neam, al onoarei și gloriei.

Astăzi, Tricolorul României este simbolul unui stat modern și democratic, membru al NATO și al Uniunii Europene, un aliat de nădejde al Statelor Unite ale Americii, un reper de stabilitate și un furnizor de securitate în Europa de Sud-Est.

Ne revine tuturor datoria morală de a cultiva pentru generațiile viitoare conștiința apartenenței la țară, la valorile autohtone și de a aduce propria contribuție la apărarea unității, suveranității și independenței patriei”, se mai arată în mesajul președintelui.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md