Vino la al doilea târg dedicat pomușoarelor – Summer Berry Fair! De această dată, vedetele vor fi coacăza, murele și zmeura

dominik martin
Foto: Dominik Martin

Pe 2 iulie, începând cu ora 10.00, în parcul Catedralei din Chișinău,va avea loc al doilea târg agro-gastronomic ”Summer Berry Fair”. Dacă prima ediție a fost dedicată căpșunilor, de data aceasta, vedetele ediției vor fi coacăza, murele și zmeura.

La târg vor participa agricultori din toate colțurile țării, inclusiv din stânga Nistrului. Și de această data pomușoarele vor fi comercializate în caserole, purtând numele producătorilor care le cultivă. În astfel de caserole pomușoarele locale sunt deja disponibile și în supermarketurile din țară. Totodată, agricultorii vor avea tarabe personalizate pe care va fi indicată localitatea de unde au fost aduse fructele. Cei mai iscusiți patiseri de la Festivalul ”Mai Dulce” vor veni cu mousse-uri, tarte, smoothie-uri și alte deserturi, gătite din pomușoare!

Echipa K Lumea va găti live clătite, pe care le vor servi cu miere și pomușoare locale. Cei mai pricepuți specialiști în nutriție și sănătate, le vor povesti vizitatorilor despre beneficiile consumului de pomușoare locale!

Asociația Pomuşoarele Moldovei va dona 45 de mii de caserole, care vor fi distribuite producătorilor agricoli ce vor comercializa pomuşoarele în rețelele de supermarketuri şi la târgurile Summer Berry Fair. În același timp, producătorii de pomușoare vor fi instruiți cum să asigure calitatea și siguranța alimentară în procesul de recoltate și ajutați la transportarea pomușoarelor în camionete frigorifice. La finele companiei de informare, membrii Asociaţie Pomuşoarele Moldovei, care au comercializat pomuşoarele în rețelele de supermarketuri şi la târgurile Summer Berry Fair, vor împărtăşi experienţa acumulată cu producătorii de pomuşoare din stânga Nistrului, în cadrul unui atelier de lucru comun.

Sectorul de producere a pomușoarelor este un domeniu în dezvoltare în Moldova. Actualmente, cele mai răspândite pomușoare cultivate sunt căpșuna, zmeura, coacăza, murul, agrișul, afinele, cătina și goji. Conform statisticilor, în anul 2015 au fost înregistrate circa 3 mii hectare de suprafețe cultivate pomușoare și un volum total de producție de circa 4,7 mii tone, dintre care 83% sau 3800 de tone au fost vândute pe piața internă, iar 17% (820 tone) au fost exportate.

Târgul va dura doar câteva ore, iar intrarea este gratuită! Grăbiți-vă să ajungeți la timp în parcul din fața Catedralei, lângă havuz și să vă gustați cele mai bune pomușoare direct de la producători!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente