Refuz de intrare în Moldova pentru 28 cetăţeni străini şi 555 unităţi de transport, timp de o săptămână

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproape 430 de mii de persoaneu au traversat frontiera de stat a Republicii Moldova, timp de o săptămână, în perioada 19-25 iunie. Dintre aceştia, un număr de 255 de mi au fost traversări ale cetățenilor moldoveni, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de peste 91 de mii de traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în țară – 46 de mii de traversări.

În decursul săptămânii precedente, 28 de cetăţeni străini, dar și 555 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, șapte cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Uniunea Europeană, iar alți 11 în Federația Rusă. Din UE a fost deportat un moldovean, iar din Rusia doi conaționali.

Pe parcursul săptămânii trecute, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 113 evenimente, cu documentarea a 117 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

  • două cazuri de trecere a frontierei de stat;
  • 38 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
  • 11 persoane au prezentat documente false și falsificate;
  • 26 de persoane au prezentat viniete nevalabile;
  • 14 cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
  • cinci tentative de trafic ilicit de mărfuri;
  • nouă contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri;
  • 11 persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 147 procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 156.200 lei și încasarea amenzilor de 49.175 lei.

Polițiștii de frontieră au avut 10 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...