12:03:23 19.04.2024
Stiri

Traian Băsescu, ales preşedinte de onoare al unui partid din R. Moldova: "Știu că politicienii de aici au dezamăgit"

Politică 25.06.2017 19:17 Vizualizări4350 Autor: Ziarul National


Traian Băsescu, ales preşedinte de onoare al unui partid din R. Moldova: Ana Gabor

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost ales, astăzi, preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale (PUN) din R. Moldova, lansat de Anatol Şalaru.

Partidul a fost înregistrat recent la Ministerul Justiţiei, în baza fuziunii cu Partidul unionist "Dreapta", iar astăzi a fost organizat primul congres al formaţiunii.

Funcția de președinte al PUN a rămas vacantă până la soluționarea litigiului legat de retragerea cetățeniei moldovenești lui Băsescu, iar în calitate de prim-vicepreședinte a fost ales deputatul de la Bucureşti Constantin Codreanu.



Traian Băsescu a fost aplaudat de multe ori atunci când şi-a ţinut discursul la congresul PUN şi a anunţat că principalul obiectiv al acestui partid este Unirea R. Moldova cu România, la fel ca şi al Partidului Mişcarea Populară de la Bucureşti.

„Dacă domnul președinte Dodon nu mi-ar fi suspendat cetățenia Republicii Moldova, probabil că ar fi fost o altă soluție, aceasta a fost soluția PUN, să îmi propună să devin președinte de onoare. Vă spun din toată inima că este cea mai mare onoare pe care mi-ar putea-o face cetățeni ai Republicii Moldova, să fiu președinte de onoare al unui partidului care are ca principal obiectiv Unirea Republicii Moldova cu România! Este și o oarecare coincidență: peste 3 zile vor fi 76 de ani de când Basarabia a fost anexată Uniunii Sovietice. Iată că răspunsul nostru la acest moment trist este înființarea unui partid unionist și semnarea unui protocol de colaborare cu PMP, singurul partid din România care are ca principal obiectiv Unirea Republicii Moldova cu România! Știu că politicienii de aici au dezamăgit și eu, când eram președinte, știam ce hram poartă politicienii din Moldova când veneau să discute cu mine! Partidele politice din România nu au curajul să își asume acest obiectiv, doar PMP o face și vreau să devin politician al Republicii Moldova pentru a duce politica României până la malurile Nistrului! 80% din cetățenii din România sunt pentru Unirea cu Republica Moldova! Obiectivul de aici să fie 50+1 unioniști în Parlamentul Republicii Moldova și pe aceștia ni-i poate da PUN!”, a spus Traian Băsescu.


Video: Doru Dendiu


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md