Acum oamenii care se plâng că au muncit degeaba şi au pierdut banii investiţi în culturile agricole acuză autorităţile locale că nu ar fi curăţat canalul de scurgere. În replică, primarul degrevat al comunei, care candidează pentru un nou mandat, spune că ar fi ştiut despre această problemă, dar nu a reuşit să o rezolve. 

La ai săi 80 de ani, Ion Branişte, locuitor al comunei Hârtopul Mare, raionul Criuleni, spune că a cheltuit peste o mie de lei pentru a-şi sădi în grădină roşii, castraveţi şi ardei. Îngrijea plantele în fiecare zi, pentru ca în scurt timp să culeagă legume crescute chiar de el. N-a fost să fie însă. Ploaia cu grindină de aseară i-a distrus tot ce a muncit în ultimele două luni. 

Cu grădinile nămolite şi beciurile pline de apă s-au trezit şi alţi localnici. Supăraţi, oamenii le reproşează autorităţilor că ar fi putut să prevină inundaţiile dacă ar fi curăţat canalul de scurgere. 

În replică, primarul degrevat al comunei, care candidează pentru un nou mandat, spune că ar fi aflat despre problemă acum o lună, dar nu a reuşit să o rezolve pentru că a început perioada electorală.