(VIDEO) La Chișinău are loc Congresul PUN, condus de Anatol Șalaru. La eveniment este prezent și Traian Băsescu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La Chișinău a început Congresul extraordinar al Partidului Unității Naționale, condus de fostul ministru liberal al Apărării Anatol Șalaru. Evenimentul a început cu intonarea imnurilor Republicii Moldova și al României, în sală fiind prezent și fostul președinte român, senatorul Traian Băsescu, prezentat de Anatol Șalaru drept „președintele României”.

Potrivit anunțurilor, în sală sunt prezenți 910 delegați și 115 invitați la Congres. „Unanim, ca în anii cei buni”, după cum a menționat președintele PUN, Anatol Șalaru, delegații la Congres au adoptat ordinea de zi a Congresului și membrii comisiilor lucrative.

Totodată, delegații congresului au votat pentru numirea în funcția de prim-vicepreședinte al PUN, pe deputatul român Constantin Codreanu.

Unul dintre cei care a vorbit de la tribună este și fostul deputat liberal-democrat Călin Vieru, fiul regretatului poet Grigore Vieru.

Pe masa prezidiului Congresului Extraordinar, în dreptul președintelui PUN, Anatol Șalaru și vicepreședinților formațiunii, Ana Guțu și Constantin Codreanu, sunt amplasate câte trei stegulețe: al României, al Uniunii Europene și cel al NATO, dar nu și cel al Republicii Moldova.

Formațiunea își propune să acceadă în viitorul Parlament de la Chișinău, din 2018, și să pledeze de la tribuna Legislativului pentru Unirea cu România.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...