Scandal înaintea Cupei Mondiale; Întreaga naţională a Rusiei, investigată pentru dopaj

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cu un an înaintea Cupei Mondiale, gazda competiţiei este implicată într-un uriaş scandal de dopaj. The Mail on Sunday face dezvăluiri incendiare legate de naţionala Rusiei care a participat la Mondialul din 2014, din Brazilia.

Potrivit publicaţiei britanice, întregul lot de 23 al Rusiei este investigat pentru dopaj, iar cinci dintre jucătorii care au fost prezenţi la turneul final de acum trei ani încă fac parte din echipă.

Maksim Kanunnikov, Denis Glushakov, Igor Akinfeev, Yuri Zhirkov şi Aleksandr Samedov sunt cei cinci jucători ruşi care au participat atât la Cupa Mondială din Brazilia, cât şi la Cupa Confederaţiilor din acest an, competiţie pe care Rusia a organizat-o şi la care a ratat calificarea în semifinale.

În afară de cei 23 de componenţi ai lotului Rusiei, alţi 11 fotbalişti se află în atenţia organelor anti-doping, însă jurnaliştii englezi nu oferă alte amănunte.

La Cupa Mondială din 2014, Rusia, cu Fabio Capello pe bancă, nu a reuşit să se califice în optimi, după ce a terminat pe locul 3 în grupa H, cu doar 2 puncte. Ruşii au remizat cu Algeria (1-1) şi Coreea de Sud (1-1) şi au pierdut cu Belgia (0-1).

La Jocurile Olimpice din 2016, desfăşurate tot în Brazilia, la Rio de Janeiro, peste 100 de sportivi ruşi nu au primit dreptul de a participa, după ce Agenţia Mondială Anti-Doping a descoperit un program de dopaj de stat în Rusia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...