Furtuna de vineri a făcut victime. Doi copii au murit, iar al treilea a fost internat cu arsuri, fiind electrocutați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi copii și-au pierdut viața, iar un al treilea a ajuns la spital cu arsuri după ce s-au jucat prin preajma firelor electrice rupte de furtuna de vineri, fiind electrocutați. Cazurile au avut loc în satul Sărata Galbenă, raionul Hîncești și în satul Volontiri, raionul Ștefan Vodă.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în urma ploilor cu vânt din după-amiaza zilei de vineri, mai multe localități au rămas deconectate de la energia electrică. Echipele specializate Gas Natural Fenosa au lucrat în teren pentru restabilirea energiei electrice.

Totuși, există sectoare, unde mai multe fire electrice au căzut la pământ, persistând un real pericol de electrocutare, mai ales în cazul în care aceste căderi de fire nu sunt semnalate de către cetățeni către dispeceratele Gas Natural Fenosa.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale și Gas Natural Fenosa roagă părinții să își supravegheze copiii, pentru a nu-i expune pericolului și să nu îi lase să se joace pe câmp, în condițiile în care s-ar putea să mai existe fire electrice doborâte. Mai mult, cetățenii sunt rugați, în cazul în care observă astfel de fire, să apeleze numărul de telefon al Dispeceratului Gas Natural Fenosa – (022)43-13-52 sau la numerele de telefon de la dispeceratele din teritoriu și la Serviciul de urgență 901.

Aceste sesizări sunt de maximă importanță, întrucât astfel se pot evita cazurile excepționale cu pierderi de vieți.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...