Focuri de armă la Prut! Un român, implicat în contrabanda cu ţigări, a trecut înot râul în R. Moldova

Peste 22.500 pachete cu țigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piața neagră din România, au fost reţinute în urma unei acţiuni a poliţiştilor români şi moldoveni. Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţitii români au tras două focuri de armă. Un român de 28 ani din Botoșani, care nu s-a supus somației regulamentare, a trecut înot râul Prut în Republica Moldova.

Astfel, pe 23 iunie, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră români au observat la malul râului Prut, pe direcția localității de frontieră Mitoc, un grup format din mai multe persoane care transportau colete voluminoase dinspre malul râului Prut către interiorul teritoriului național.

Deoarece, la somația verbală regulamentară efectuată, persoanele nu s-au supus şi au încercat să fugă, oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare fiind trase două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost depistate, la malul românesc al râului Prut, mai multe cutii voluminoase, ambalate în saci de rafie, precum și un autoturism de teren în care erau încărcate cutii cu țigări. De asemenea, polițiștii de frontieră moldoveni l-au reținut pe cetățeanul român Cătălin R., în vârstă de 28 ani, domiciliat pe raza județului Botoșani, care nu s-a supus somației regulamentare și a trecut înot râul Prut în R. Moldova.

În urma inventarierii coletelor, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 22.500 pachete de țigări, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 255.661 lei. De asemenea, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor și autoturismul de teren în valoare de 11.360 lei.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările continuă împreună cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracționale și a depistării tuturor persoanelor implicate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.