Cele mai bune universități din Moldova la capitolul drept internațional: Studenți din întreaga țară au participat la o simulare

IMG_0389
Foto: constcourt.md

În ziua de vineri, 23 iunie 2017, Curtea Constituțională (CCM) a decernat diplome câștigătorilor Concursului de Procese Simulate în Dreptul Constituțional, organizat în premieră în Republica Moldova. Din cele 8 universități participante din țară, au fost anunțate învingătoare echipa Universității de Stat din Moldova (USM) și echipa Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM). 

Învingătorii au depus eforturi conjugate în echipe formate din patru studenți la drept, care au fost coordonate de profesori notorii în drept –  dr.hab., conf.univ. Teodor Cîrnaț a coordonat echipa USM, iar dr.conf.univ. Serghei Țurcan a coordonat munca echipei de la ULIM. Astfel, CCM a declarat în calitate de învingători echipele cu cele mai bune rezultate în cadrul concursului – echipa USM, în următoarea componență: Alina Gaja, Elena Prohnițchi, Pavel Digori și Vlad Bercu și echipa de la ULIM formată din următorii membri: Ana Indoitu, Adrian Gamarța-Eșanu, Irina Buzu și Roman Maican.

Concurenții au avut sarcina să participe la simularea proceselor cauzelor identice celor care sunt examinate de CCM. În debutul concursului, a avut loc o tragere la sorți, astfel încât în cadrul concursului studenții au reprezentat deputați, miniștri, avocați sau alte părți ale procesului. Participanții au concurat în trei faze, începând de luni, 19 iunie 2017.

Pe lângă studenții de la aceste universități, la concurs au participat reprezentanți de la ASEM, USEM, USPEE „Constantin Stere” din Chișinău, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul și Universitatea de Stat din Comrat.

Scopul acestui concurs, organizat în premieră pentru Moldova, este să ofere posibilitatea studenților să aplice în practică cunoștințele teoretice acumulate și să dezvolte abilitățile practice de pledanți în fața CCM. Concursul s-a desfășurat cu sprijinul proiectului Uniunii Europene „Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova.”

Photo Credit: constcourt.md
Photo Credit: constcourt.md
Photo Credit: constcourt.md
Photo Credit: constcourt.md
Photo Credit: constcourt.md
Photo Credit: constcourt.md
Photo Credit: constcourt.md
Photo Credit: constcourt.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente