icon

Chiril Gaburici către Sindicate: „Doar prin comunicare, consens şi conlucrare vom reuşi să găsim numitorul comun”

05-06-2015 15:41
730

Declaraţia a fost făcută de Prim-ministrul Chiril Gaburici la şedinţa activiştilor şi a membrilor de sindicat din Moldova, dedicată Zilei Sindicalistului – marcată în fiecare an la 7 iunie. Evenimentul a constituit un prilej de evaluare a activităţii Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) şi a organizaţiilor sindicale de ramură naţionale pe parcursul unui an, dar şi trasarea priorităţilor pentru perioada următoare.

 

În cadrul reuniunii, s-a vorbit despre măsurile întreprinse de către sindicaliști pentru promovarea principiilor de bază ale modelului social european. Vorbitorii au menţionat că solidaritatea, dezvoltarea dialogului social, realizarea dreptăţii sociale şi demnităţii muncii sunt factori principali ai activităţii sindicale din Republica Moldova. De asemenea, a fost remarcat progresul în dezvoltarea dialogului dintre partenerii sociali şi instituţiile statului.

 

„Pentru prima data în istoria Republicii Moldova, Prim-ministrul şi-a asumat conducerea Comisiei naţionale pentru consultări şi negocieri colective, şi noi considerăm că acest fapt va duce la creşterea responsabilităţii atât din partea Guvernului, cât şi din partea Patronatelor şi Sindicatelor, adică a celor care reprezintă interesele salariaţilor”, a declarat președintele CNSM, Oleg Budza. Acesta a menționat că şedinţa Comisiei, din 4 iunie curent, a fost una constructivă.

 

În luarea sa de cuvânt, Prim-ministrul Chiril Gaburici şi-a exprimat convingerea că soluţionarea problemelor enunţate de sindicalişti, dar şi a altor aspecte ce ţin de ameliorarea situaţiei social-economice din ţara noastră este o responsabilitate comună. Premierul a pledat pentru conjugarea eforturilor tuturor factorilor interesaţi şi a făcut apel către sindicalişti să se implice activ şi să contribuie la sporirea calităţii vieţii cetăţenilor Republicii Moldova. „Doar prin comunicare, consens şi conlucrare vom reuşi să găsim numitorul comun”, a subliniat Prim-ministrul. 

 

CNSM întruneşte peste 500 mii de membri din 29 de organizaţii sindicale ramurale naţionale. Din februarie 2010, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a devenit membru al Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30