11:01:29 28.03.2024
Stiri

Emmanuel Macron va vizita în acest an România

Știri 23.06.2017 18:00 Vizualizări1521 Autor: Ziarul National


Emmanuel Macron va vizita în acest an România Mediafax

Președintele francez, Emmanuel Macron, a acceptat invitația președintelui Klaus Iohannis de a efectua o vizită oficială în România, însă calendarul acesteia nu a fost stabilit.

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron, au avut vineri, la Bruxelles, prima lor reuniune bilaterală, în contextul participării lor la reuniunea de vară a Consiliului European.

În cadrul întrevederii bilaterale, președintele României a propus, în plan politic, ”consolidarea ritmului contactelor la nivel înalt între cele două țări, inclusiv la nivel de Președinți. În acest context, Președintele Emmanuel Macron a fost invitat să efectueze o vizită în România în perioada următoare, invitația fiind acceptată”, indică Administrația Prezidențială într-un comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Ultima vizită a unui președinte francez în România a avut loc în toamna anului trecut, când Francois Hollande a venit la București și a participat apoi la inaugurarea fabricii Airbus la Ghimbav.

Totodată, Emmanuel Macron este singurul om politic francez care din postura de candidat la președinția Franței a participat la o dezbatere organizată la sediul Ambasadei României de la Paris.

România și Franța au semnat anul trecut o Foaie de Parcurs actualizată a Parteneriatului Strategic româno-francez,introducând printre altele și un format de reuniune ”2+2” la nivelul miniștrilor de Externe și ai Apărării din cele două țări.

În cadrul primei lor întrevederi bilaterale, care a avut loc și în contextul primei participări a lui Emmanuel Macron la un Consiliu European, cei doi șefi de stat au abordat subiecte de interes comun și de cooperare în format bilateral, european și internațional. Dintre acestea se disting aprofundarea Parteneriatului Strategic, cooperarea din cadrul Sezonului Cultural România-Franța 2018-2019, relevanța unității și a consolidării proiectului european, securitatea internă a Uniunii Europene, aderarea României la spațiul Schengen, procesul de revizuire a Directivei privind detașarea lucrătorilor, dar și procesul de consolidare a Uniunii Economice și Monetare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md