(GRAFIC) Topul celor mai bune motoare în 2017; Ce mașini ar trebui să cumperi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ferrari a reușit să câștige, pentru al doilea an consecutiv, premiul „Motorul Anului”. Ford își păstrează supremația în segmentul sub un litru, în timp ce Alfa Romeo se strecoară pe podiumul dedicat celui mai bun motor nou.

Premiile International Engine of the Year (IEY), acordate de revista Engine Technology International și-au desemnat marele câștigător și în 2017. Ferrari a primit pentru al doilea an consecutiv premiul „Motorul Anului” pentru unitatea V8 biturbo de 670 CP lansată în 2015.
Juriul competiției, care numără 58 de membri din 31 de țări, a acordat premii atât la categoria General, cât și pe categorii delimitate de cilindree: Sub un litru, Între un 1.0 şi 1.4 litri, Între 1.4 litri şi 1.8 litri, Între 1.8 litri şi 2.0 litri, Între 2.0 şi 2.5 litri, Între 2.5 litri şi 3.0 litri, Între 3.0 şi 4.0 litri şi peste 4.0 litri. La toate acestea mai avem de adăugat categoriile Cel mai bun motor nou, Motorul Sport al anului, Motorul „verde” al anului și, în premieră absolută în acest an, Sistemul de propulsie electric al anului.

Unul dintre cele mai așteptate premii, cel dedicat celui mai nou motor al anului, a fost ales sistemul hibrid benzină-electric V6 biturbo de 3.5 litri de pe Honda NSX, marca japoneză reușind astfel să revină între premianții acestei competiții după 11 ani de absență.

La nou-introdusa categorie Sistemul de propulsie electric al anului au câștigat oarecum așteptat americanii de la Tesla, prin pachetul oferit pe Model S și Model X. De altfel, Tesla a ridicat și premiul acordat la categoria Motorul „verde” al anului, unde a reușit să învingă sisteme de propulsie hibride și electrice deopotrivă.

De notat că Ford ridică pentru al șaselea an consecutiv trofeul la categoria „Motoare sub un litru” prin cunoscutul 1.0 EcoBoost. De altfel, motorul Ford nu a pierdut niciodată acest trofeu din 2012 încoace, anul introducerii sale oficiale pe piață, plusând chiar cu 3 trofee la categoria General și unul la categoria „Cel mai bun motor nou”, titlu conferit de juriu la aceeași ediție de debut.

12


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...