(foto) Descoperă drumurile de la Orhei: Orașul va avea avea propria uzină de producere a pavajului şi asfaltului

orhe5

Potrivit unei dispoziţii a Primarului de Orhei, Ilan Șor, Întreprinderea Municipală Servicii Comunale Locative desfăşoară lucrări ample de modernizare şi reparaţie a drumurilor şi trotuarelor din orașul Orhei, se spune într-un comunicat al Primăriei din Orhei.

Astfel, pe parcursul acestei săptămâni, se lucrează în ritm alert pentru a termina strada Constantin Stamati, arteră ce duce spre lacul Orhei şi care la momentul actual nu are strat de asfalt întreg. Reparația acesteia se efectuează prima dată în ultimul sfert de secol. Lucrările de reparație includ nivelarea cu autogreiderul şi acoperirea cu pietriș. După aceste proceduri are loc acoperirea cu un strat de până la 10 cm de asfalt bituminos.

orhe9

Totodată, pe lângă modernizarea carosabilului sunt amenajate și trotuarele pentru pietoni, fiind schimbate bordurele (circa 380 m), şi acoperirea cu pavaj.

În cel mai scurt timp va fi procurată propria uzină de producere a asfaltului şi pavajului, care va duce la micșorarea cheltuielilor, la crearea a noi locuri de muncă, dar și va permite amenajarea orașului cu pavaj de producție proprie.

Începând de săptămâna viitoare în reparaţie totală vor intra alte câteva străzi. Potrivit planului de acţiuni promovat de Primarul de Orhei în anul 2017 vor fi modernizate şi reabilitate străzile Vasile Mahu, Gheorghe Asachi, Ciprian Porumbescu, Chișinăului, Renașterii Naționale, Maxim Gorki, Alexandru cel Bun, Sportivilor, Junimii.

orhe10

Totodată, lucrărilor de reabilitare vor fi supuse și străzile Doina și Ion Aldea Teodorovici, Parfionov, strada care duce spre Cimitirul Evreiesc (va fi amenajat și cimitirul), străzile Constantin Brâncuși, strada Dimo, drumul către parcul Ivanos. Pentru executarea lucrărilor în termen sunt antrenaţi câțiva zeci de muncitori profesioniști şi unităţi tehnice.

Amintim că în ultimii doi ani au fost reconstruiți aproximativ 30 de kilometri de drum și șase kilometri de trotuare, iar în unele sectoare ale orașului unde străzile erau practic inexistente, ele au fost asfaltate pentru prima dată.

orhe8 orhe7 orhe6 orhe4 orhe3 orhe2 orhe1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente