12:17:33 28.03.2024
Stiri

Experţi ai „Rossselhoznadzor” au venit din nou în R. Moldova: Ce inspectează

Economie 23.06.2017 16:00 Vizualizări4259 Autor: Ziarul National
 Experţi ai „Rossselhoznadzor” au venit din nou în R. Moldova: Ce inspectează


Un grup de experţi ai Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară Veterinară „Rossselhoznadzor”, în frunte cu adjuncta şefului Direcţiei „Rosselhoznadzor” pentru regiunile Oriol şi Kursc, Olga Krasovsacaia, se află în misiune de serviciu în Republica Moldova, la invitaţia Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA).

Aceştia inspectează mai multe pepiniere de producere a materialului săditor din R. Moldova, destinat pentru export în Federaţia Rusă, şi prelevează mostre.

În total, experţii din Federaţia Rusă vor inspecta pepinerele din 25 de gospodării agricole din diferite regiuni ale R. Moldova, urmând să prezinte ulterior rezultatele investigaţiilor şi să decidă dacă vor acorda drept de export întreprinderilor autohtone care respectă cerinţele şi standardele de creştere a pomilor altoiţi şi a butaşilor de viţă-de-vie.

În scurt timp, în R. Moldova urmează să ajungă şi un alt grup de experţi de la „Rosselhoznadzor” care se va documenta referitor la procesele de creştere a fructelor, strugurilor şi legumelor în R. Moldova ai căror producători vor să exporte pe piaţa Federaţiei Ruse.

Amintim că Federaţia Rusă a impus embargo la importul de fructe, legume, vinuri şi alte produse din R. Moldova în vara anului 2014, în preajma şi după semnarea de către R. Moldova a Acordului de asociere cu UE. Ulterior, Moscova a permis accesul pe piaţa rusă a unor produse din Găgăuzia, Transnistria şi ale câtorva companii vinicole din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md