ANSA a depistat nereguli majore la magazinul în care a fost bătută fotoreportera Jurnal de Chişinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a depistat mai multe nereguli la ghereta de pe strada Mihail Sadoveanu 19/1, unde Nadejda Roşcovanu, fotoreporter la „Jurnal de Chişinău” a fost bătută de către proprietarul gheretei şi o vânzătoare, după ce a depistat un produs cu termenul expirat.

După incident, conform delegaţiei semnate de către şeful Direcţiei municipale pentru siguranţa alimentelor Chişinău, la faţa locului s-au deplasat doi inspectori ai Direcţiei care, în urma controlului efectuat, au constat următoarele: unitatea comercială funcţionează în lipsa autorizaţiei sanitar-veterinare, personalul nu dispune de echipament de protecţie şi n-a trecut controlul medical obligatoriu.

De asemenea, nu sunt respectate condiţiile de păstrare a produselor uşor alterabile (plăcintele cu umplutură de carne, varză şi cartofi sunt păstrate la temperatura de 30-33 grade, în timp ce ar trebui păstrate la temperatura de +2 – +4 grade C. Pentru aceste produse n-au fost prezentate certificate de confirmare a provinienţei şi calităţii.

În gheretă au fost depistate, totodată, produse de origine animală salam (Saleami semiafumat), salam (servilat pastoral), piept de porc condimentat, caviar de somon – toate cu termen de valabilitate expirat. Pentru aceste produse, de asemenea, n-au fost prezentate certificate ce ar confirma provinienţa şi calitatea lor.

Produsele enumerate au fost retrase din cicuitul comercial.

Pentru încălcările şi neconformităţile depistate agentul economic va fi amendat conform Codului Contravenţional de la 60 la 150 de unităţi convenţionale. Suma exactă a amenzii va fi stabilită în şedinţa comisiei de examinare a proceselor verbale, de pe 29 iunie curent.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...