Ghereta în care a fost agresată reportera Jurnal de Chișinău funcționa în lipsa autorizației, iar toate produsele de origine animală erau expirate

ghereta2
Foto: simbol/nataalbot.md

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor s-a autosesizat la cazul de constatare a produsului neconform pus în comercializare la gereta de pe strada Mihail Sadoveanu 19/1 şi descoperit de către Nadejda Roşcovanu, fotoreporter la „Jurnal de Chişinău”. În urma unor verificări, autoritățile au descoperit mai multe nereguli.

Conform delegaţiei semnate de către şeful Direcţiei municipale pentru siguranţa alimentelor Chişinău, la faţa locului s-au deplasat doi inspectori ai Direcţiei care, în urma controlului efectuat, au constat următoarele:

# unitatea comercială funcţionează în lipsa autorizaţiei sanitar-veterinare;

# personalul nu dispune de echipament de protecţie şi n-a trecut controlul medical obligatoriu;

# nu sunt respectate condiţiile de păstrare a produselor uşor alterabile (plăcintele cu umplutură de carne, varză şi cartofi sunt păstrate la temperatura de 30-33 grade, în timp ce ar trebui păstrate la temperatura de +2-+4 grade C. Pentru aceste produse n-au fost prezentate certificate de confirmare a provinienţei şi calităţii;

# în gheretă au fost depistate produse de origine animală salam (Saleami semiafumat), salam (servilat pastoral), piept de porc condimentat, caviar de somon, – toate cu termen de valabilitate expirat. Pentru aceste produse , de asemenea, n-au fost prezentate certificate ce ar confirma provinienţa şi calitatea lor. Produsele enumerate au fost retrase din cicuitul comercial.

Potrivit ANSA, pentru aceste încălcări, administratorii gheretei vor fi amendați conform Codului Contravenţional  de la 60 la 150 de unităţi convenţionale. Suma exactă a amenzii va fi stabilită în şedinţa comisiei de examinare a proceselor verbale, de pe 29 iunie curent.

Zilele trecute, fotoreportera ziarului „Jurnal de Chișinău” a făcut public un video în care se demonstra cum administratorii gheretei respective au atacat-o în plină stradă, asta după ce jurnalista a dorit să cumpere o chiflă. În urma sesizării că produsul avea un termen de valabilitate expirat, reportera l-a fotografiat. Ulterior, după ce a ieșit din magazin, aceasta a fost atacată de administratori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente