„S-a spus foarte clar din start - la 10:15 venim toţi, proporţional, cu susţinători, intrăm în sală, dar la 9:00 sala deja era plină cu funcţionari aduşi organizat. De la toate instituţiile subordonate Ministerului Economiei au venit oameni care nici nu vor să-şi spună numele, spun că-s din societatea civilă, dar când sunt întrebaţi din ce organizaţii fac parte nu vor să spună. Regulile de joc se schimbă de fiecare dată după placul guvernării, se încalcă flagrant regulile. Şi la Comrat s-a procedat aşa. La Edineţ au fost cu mai mult bun simţ, deşi era clar că au fost aduşi, oamenii s-au comportat civilizat. Nouă ni se arată calea spre dictatură, tot mai pronunţată zi de zi”, a declarat vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

Şi liderul organizaţiei teritoriale Bălţi a Platformei Demnitate şi Adevăr, Arina Spătaru, spune că majoritatea dintre cei care au venit în susţinerea proiectului guvernării sunt angajaţi ai întreprinderilor de stat.

„Ceea ce se petrece aici, la Sala Polivalentă, este strigător la cer. Nu sunt locuri în sală, încăperea e plină cu angajaţi ai întreprinderilor de stat. Oraşul nu-i mare, noi cunoaştem foarte bine oamenii, majoritatea sunt angajaţi ai întreprinderilor de stat”, a declarat Arina Spătaru. Totodată, ea a declarat că trebuie să se verifice de ce aceşti oameni nu se află la serviciu în orele de muncă.

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, le-a spus reprezentanţilor Promo-LEX că „dacă nu se rezolvă problema, Platforma DA nu va participa la acest circ”.

„Dvs înţelegeţi foarte bine că circul nu este organizat de noi”, a declarat reprezentantul Promo-LEX de la Bălţi, în replică.

Potrivit locuitorilor din Bălţi care se împotrivesc intenţiei guvernării de a modifica sistemul electoral, printre cei aduşi organizat sunt angajaţi de la CET Nord, de la Inspecţia muncii, de la Biroul de paşapoarte şi alte instituţii de stat.

Într-un final, au fost aduse suplimentar scaune în sală şi dezbaterile au început.